Radulović: Krstionica nelegalna, biće uklonjena

Objekat od 11 m2

Radulović: Krstionica nelegalna, biće uklonjena

Što se tiče Ministarstva i mene lično, krstionica na Ostrvu cvijeća je nelegalni objekat i dijeliće sudbinu svih ostalih nelegalnih objekata, dakle biće uklonjena, izjavio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović u intervjuu Pobjedi.

Za krstionicu postoji, kazao je, rješenje o rušenju i naglasio da je taj nelegalni objekat izgrađen na krajnje nekorektan način.

"Taj objekat ne samo da je izgrađen bez potrebne dokumentacije, nego ga nema ni u planu. Pričamo o objektu od 11 kvadrata i o upravnom postupku kojim se donose ova akta, koje je u toku i koji obezbjeđuje pravnu sigurnost građana", rekao je Radulović u intervjuu Pobjedi.

On je naveo da je inspektor izašao na teren 11. decembra, zatekao ljude na gradilištu i saopštio im zabranu o radu.

Kako nije bilo odgovornog lica, pojašnjava Radulović, pozvao ga je da se 14. decembra izjasni na okolnosti i dao nalog za uklanjanje objekata.

"Poslije toga smo dobili informacije ne samo da ga nijesu uklonili, već nastavljaju da grade. U usmenoj komunikaciji na najvišim instancama između Vlade i Mitropolije dogovoreno je bilo da će objekat biti uklonjen. U međuvremenu smo dobili i pismo od igumana manastira u kojem moli za još malo vremena da ga oni sami uklone", objasnio je Radulović i zaključio da je sve to očigledno bila igra od momenta kada su se stvorili tehnički uslovi i Ministarstvo angažovalo službu, kako bi se napravila predstava.

Na pitanje da li se u potpunosti odustalo od postavljanja bungalova na Crnom jezeru, odgovara potvrdno.

"Da. Na kolegijumu smo donijeli odluku da od rampe prema tamo nema privremenih objekata. Ovo Ministarstvo vodi politiku u nekoliko pravaca – planiranje prostora, komunalna infrastutkura, turizam i zaštita okoline. Iz najbolje namjere smo probali da tamo napravimo neku ponudu, ali se ispostavilo da građanima Žabljaka to ne samo da ne treba, nego su eksplicitno bili protiv. Jedino što je nama smetalo je način na koji su oni artikulisali nezadovoljstvo. Izaći i reći da neko sječe šumu da bi postavio limene kontejnere je bilo potpuno deplasirano. Mislim da smo dokazali da je to bio ružan i politički spin i da niko nije imao namjeru da se bavi s tim", rekao je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.