Jokić: Odluka o prestanku mandata dokaz pravnog nasilja i političke korupcije
Foto: Ilustracija

Jokić: Odluka o prestanku mandata dokaz pravnog nasilja i političke korupcije

Smijenjeni predsjednik Opštine Kotor kazao je da je juče primio Odluku o prestanku mandata Predsjednika Opštine koja se sastoji od samo dva člana, bez ikakvog obrazloženja i potpisana je od strane sekretara OO DPS Kotor Željka Avramovića.

On je rekao da ovakav akt predstavlja dokaz pravnog nasilja i političke korupcije koja je rezultirala predstavom u sali Bizanti, koju su DPS i SDP htjeli predstaviti Skupštinom. 

"U međusobnim primopredajama mjesta predsjedavajućeg između odbornice Lončarević, odbornika Suđića i odbornika Avramovića najbolje se vidi i njhova nesigurnost u svoje djelovanje. Višegodišnji odbornici u SO Kotor su sigurno bili svjesni da ne mogu pored Predsjednice Perović u mandatu, koja je dala pauzu, preuzeti predsjedavanje Skupštinom i odlučivati u skladu sa zakonima i ustavom", kazao je Jokić.

On je rekao da je, partijski zadatak i obaveze preuzete između Željka Aprcovića i Ranka Krivokapića je morao biti sproveden, pa su odbornici, iako očigledno svjesni da krše zakon, šaradu priveli kraju. 

"Imajući sve ovo u vidu, javnost obavještavam da ćemo predati tužbu Upravnom sudu i zahtijevati hitnost u postupanju, nakon čega će sasvim sigurno ova Odluka biti poništena. Duboko cijeneći najavu mojih saradnika da podnesu ostavke u slučaju moje smjene, ipak moram pozvati političke funkcionere, prije svega predsjednicu SO Kotor Dragicu Perović i potpredsjednika Opštine Kotor Milivoja Miša Samardžića, da ne podnose ostavke do odluke suda, već da svojim radom čuvaju izbornu volju građana Kotora od onih kojima je krađa izborne volje građana zanat", istakao je Jokić u svom obraćanju.

Kako je kazao, grad je korupcijom i pravnim nasiljem doveden u stanje bezakonja i bezvlašća.

"Obavještavam javnost da je odgovornost za nefunkcionisanje Grada, njegovih institucija i službi u potpunosti na odbornicima DPS-a i SDP-a, sekretaru OO DPS-a Željku Avramoviću koji je potpisao ovu odluku, kao i na njihovim šefovima personalno, gospodi Aprcoviću i Krivokapiću".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.