Evo koje majke su najbolje po horoskopu
Foto: Ilustracija

Evo koje majke su najbolje po horoskopu

Neke mame svojoj djeci usađuju svoju ljubav prema umjetnosti, neke svoju djecu od mladih dana uče komunikaciji, otvorenosti, dok neke djeci žele usaditi disciplinu i moral.

Top lista mama po Zodijaku (od najbolje do najgore):

1. Ribe

Mame Ribe usađuju svojoj djeci ljubav prema umjetnosti, osjećajne su, maštovite i potrudiće se da ih nauče kako se odnositi prema drugima s poštovanjem i ljubaznošću. Ove mame će svojoj djeci otvoriti svijet mašte, podsticati ih da ostvare svoje snove te da budu nezavisni i jaki ljudi. Takođe, kroz vaspitanje i lični primjer će im usaditi ljubav prema prirodi, osjećaj ponosa, želju da pomažu svima kojima pomoć treba, te da su nezavisni i jaki pojedinci koji se ne boje reći šta misle i tražiti ono što žele.

2. Ovan

Mame koje su rođene u ovom znaku vole svojoj djeci 'napuniti' raspored muzičkim porukama, sportom i društvenim aktivnostima. Ali to je zato što i same žive po rasporedu. Svim tim aktivnostima i susretima s novim ljudima mame Ovnovi žele podstaći svoju djecu na avanture, da budu hrabri da isprobaju nove stvari i pruže im dovoljno samopouzdanja da se bore s preprekama koje će im život donijeti. Ponekad znaju biti agresivne u svojim stavovima i trebale bi malo više slušati svoju djecu i stvarno čuti što se s njima događa i što oni žele.

3. Blizanci

Mame Blizanci su jako otvorene i svoju djecu od mladih dana uče komunikaciji, otvorenosti, ali i o svijetu koji ih okružuje. Jedna od stvari zbog kojih su ove mame posebne je njihova sposobnost da se postave 'u cipele' svoje djece bez obzira na godine i pol. Takođe, ove mame su stvorene za zabave -prave najbolje žurke i organizuju najbolje igre za djecu i njihove prijatelje.

4. Jarac

Mame rođene u ovom znaku su spremne na sve kako bi zaštitile svoju djecu. Beskrajno su im posvećene i lojalne do zadnjeg daha. Jako ozbiljno shvataju vaspitanje i svojoj djeci žele usaditi disciplinu i moral. Džeparac nikad nije poklon, to je novac koji su djeca 'zaradila' pomažući u svakodnevnim kućnim poslovima. Mame Jarci su rijetko domaćice, one vole da rade, da budu nezavisne i većinu svog vremena posvećuju djeci, što znači da imaju jako malo vremena za sebe. I na tome trebaju poraditi.

5. Bik

Mame rođene u ovom znaku su jako strpljive i one će dati svojoj djeci šansi koliko im treba da postignu svoj cilj. Ali, to ne znači da nisu realne i svjesne okoline u kojoj odgajaju svoju djecu. Na drugu stranu, znaju biti jako tvrdoglave, i ako ikad svjedočite svađi između nje i djeteta, vidjećete da to zna postati jako ružno. Ove mame trebaju poraditi na ishrani svoje djece jer imaju tendenciju dopuštati im da previše jedu, što može imati loš uticaj na njihovo zdravlje.

6. Vaga

Mame Vage su fantastične mame jer su mirne i uravnotežene. Podstiču harmoniju u porodici, a kad se svađe i dogode brzo će sagledati problem onako kako ga vide djeca, tj. zaraćene strane, te je sposobna pronaći rješenje koje će svima odgovarati. Ne vole disciplinovati svoju djecu, draže im je biti njihov prijatelj, ali su svjesne da djecu moraju postaviti na pravi put, pa svoju želju za prijateljskim odnosom ostvaruju tek kad im djeca odrastu. Ono najbitnije što Vaga uči svoju djecu je da saosjećaju sa drugima i da budu pravi prijatelji.

7. Rak

Djeca ovih mama su itekako svjesna da su voljena, pažena i mažena. Mame Rakovi su uvijek spremne saslušati svoju djecu, pomoći im te im pružiti dom u kojem će se uvijek osjećati sigurno i voljeno. Kad ništa drugo ne upali, a mame vide da su im djeca nesrećna ili nezadovoljna, pripremiće njihov omiljeni kolač i tako im se približiti i dati im jasno do znanja da imaju podršku i ljubav koju trebaju, bez obzira na to što se dogodilo. 

8. Strijelac

Mame rođene u znaku Strijelca će od ranih dana putovati sa svojom djecom podučavajući ih o svijetu. One žele podijeliti s njima svoje znanje te podstaći njihovu znatiželju i nezavisnost, kao i fantastični smisao za humor. Svjesne su da djetinjstvo kratko traje i napraviće sve što mogu kako bi djeci to razdoblje napravile što ugodnijim i ljepšim. Ali, njihova impulzivnost kod djece može podstaknuti nesigurnost. Jedan trenutak će djecu voziti u školu, a drugi će proglasiti dan za plažu i zaboraviti na sve obaveze koje ona i djeca imaju. Rijetko će imati niz pravila za djecu jer njen cilj nije stvoriti svoje kopije, već djeci dati priliku da se razviju u individualce.

9. Djevica

Mame Djevice će uvijek dati sve od sebe da poprave sve što je slomljeno - od dječjih srca do stare igračke. One su kraljice multitaskinga, tako da će uz posao i održavanje kuće biti glavni vozači, učitelji, sudije i dječji saradnici. Imaju jako visoke kriterijume za sebe i za svoju djecu pa se znaju dovesti u situaciju da ih previše guraju, a to moraju naučiti kontrolisati. Žele da su njihova djeca disciplinovana, otvorena prema novim stvarima i da su sigurna su sebe, tako da kad dođu do prepreke se zapitaju kako je preskočiti, a ne da zbog nje odustaju.

10. Škorpija

Škorpije su jako intuitivne i često znaju da nešto nije u redu prije nego li to shvate i sama djeca. Najbitnija im je iskrenost, lojalnost i posvećenost porodici, ali samo ako su im djeca iskrena i otvorena. Ne dopuštaju da im se iko miješa u vaspitanje ili kritikovanje njihove djece. Ako se to i dogodi, mame Škorpije će to jako zamjeriti, zapamtiti i vratiti kad čovjek najmanje očekuje. 

11. Vodolije

Mame rođene u ovom znaku su slobodnjaci koji se teško prilagođavaju društvenim normama pa će često svoju djecu podučavati kod kuće ili upisivati u škole s posebnim programima koji će, po njihovom mišljenju, podstaći djecu da uče o bitnim stvarima u svijetu i životu. Izrazito ohrabruju maštovitost i eksperimentisanje, gurajući svoju djecu da razmišljaju van okvira. Na drugu stranu, mame Vodolije kao da imaju alergiju na pokazivanje osjećanja, a da ne pričamo o dječjem plaču ili vriski. To ne dolazi u obzir. Nemaju strpljenja za takve stvari. A baš u tim situacijama djeci treba potvrda da su voljeni i da imaju njihovu potporu, pa bi promjena taktike puno bolje uticala na njihov odnos s djecom.

12. Lav

Mame Lavice se češće ponašaju kao djeca, nego kao mame. Jako su djetinjaste i obožavaju se igrati sa svojom djecom te im poklanjati skupe poklone. Ali, to je mač sa dvije oštrice, jer često Lavice kupuju stvari ili organizuju razna dječja okupljanja više zbog sebe i svojih potreba da im se drugi dive, nego zbog same djece. No nemojte to pogrešno shvatiti, Lavice vole svoju djecu i često o njima razmišljaju kao o ličnom produžetku, piše Your Tango a prenosi 24 sata.hr.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.