Kafić u Tokiju otvorio vrata za svinje!
Foto: Ilustracija

Prave društvo gostima

Kafić u Tokiju otvorio vrata za svinje!

Kafići u kojima se gosti mogu družiti s mačkama prisutni su u cijelom svijetu, a Japan je odlučio otići korak dalje i u Tokiju otvoriti prvi kafić u kojem se gosti mogu družiti sa svinjama.

Kafić Mipig od marta je dom malih svinja koje mogu stati u šolju za čaj, piše CNN.

Portparol ovog kafića naglašava da nije riječ o specifičnoj vrsti svinja i kaže da goste treba upozoriti da su to mlade svinje koje vremenom rastu i postaju veće.

Mipig je nastao kao rezultat kampanje Kamp-Fajr, stranice za craudfanding koja je slična stranici GoFaundMi.

Osnivači su se nadali da će sakupiti 18.000 dolara za ovaj projekt, a na kraju su sakupili duplo više od planiranog iznosa.

Svinje su veoma popularni kućni ljubimci u SAD-u, naročito među slavnim osobama. Paris Hilton je svinju često dovodila na crveni tepih, a Ariane Grande je svog ljubimca Pigija Smalza predstavila u jednom videospotu. Međutim, u Japanu se svinje ne smatraju kućnim ljubimcima.

"Voljeli bismo da Japanci bolje upoznaju ove životinje te da one eventualno postanu voljeni članovi njihove porodice", kažu osnivači Mipiga.

U Japanu već postoje kafići u kojima se gosti mogu družiti s psima, sovama, ježevima pa čak i sa Mumijevima.

"Njihovi nosići su hladni, a tijela topla. Preslatko", rekao je jedan oduševljeni posjetilac kafića Mipig.

London je već isprobao ovaj koncept 2015. godine kada je održan "pignic" na kojem su se posjetioci mogli družiti sa svinjama. Međutim, bilo je to ograničeno iskustvo koje ste mogli doživjeti samo tada, dok je Mipig kafić u Tokiju otvoren na neodređeno vrijeme.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.