Zvezdi dvije utakmice bez publike i 82.500 eura kazni, Budućnost sankcionisana sa 42 000 eura, kazna i za Repešu
Foto:Telegraf

ABA izrekla kazne

Zvezdi dvije utakmice bez publike i 82.500 eura kazni, Budućnost sankcionisana sa 42 000 eura, kazna i za Repešu

Disciplinska komisija košarkaške ABA lige oštro je danas kaznila Crvenu zvezdu zbog incidenata na petoj utakmici finala plej-ofa protiv Budućnosti.

Odlučujuća, peta utakmica finalne serije počela je sa skoro sat vremena zakašnjenja pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na teren prilikom zagrijavanja igrača, zbog čega su košarkaši Budućnosti napustili parket. 

Zvezda će, zbog loše organizacije te utakmice, prva dva meča u ABA ligi kao domaćin igrati pred praznim tribinama, odnosno biće dozvoljeno prisustvo navijača samo u VIP i svečanoj loži. 

Crveno-beli će na naredne tri utakmice na svom terenu imati podršku navijača, ali će u halu moći da uđu samo žene i deca do 14 godina. 

Pored toga, Zvezda je kažnjena i novčano sa 35.000 eura. 

Košarkaš Zvezde Maik Cirbes je zbog tehničke greške na petom meču finala kažnjen sa 100 eura. 

Uključujući prethodno navedene kazne, Crvena zvezda je zbog loše organizacije, izjava u medijima koje su naštetile ugledu lige i tehničkih grešaka tokom plej-ofa kažnjena sa ukupno 82.500 eura.

Zbog dobijene tehničke greške i nepojavljivanja na konferenciji za novinare posle petog meča, sada već bivši trener Budućnosti Jasmin Repeša kažnjen je sa 3.300 dinara.

Košarkaš podgoričkog kluba Suad Šehović će zbog tehničke greške morati da plati 100 eura.

Uključujući ove novčane kazne, Budućnost je sankcionisana sa ukupno 42.000 eura. 

Tokom plej-ofa Partizan je kažnjen sa ukupno 24.000, a Cedevita 2.600 eura.

Kako se navodi u saopštenju ABA lige, pojedini disciplinski postupci su još u toku.

"U slučaju dodatnih disciplinskih mjera javnost će biti odmah obaviještena", navodi se.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.