Vlasti u Šri Lanki pogriješile u broju žrtava terorističkih napada: Stradale 253, a ne 359 osoba
Ilustracija

Vlasti u Šri Lanki pogriješile u broju žrtava terorističkih napada: Stradale 253, a ne 359 osoba

Iako su vlasti Šri Lanke ranije objavile da je broj smrtno stradalih u seriji terorističkih napada u toj zemlji povećan na 359 osoba, potvrđeno je kako je došlo do greške u brojanju žrtava, odnosno da je riječ o 253 žrtve, javlja Anadolija.

Serija stravičnih bombaških napada na Šri Lanki se dogodila u nedjelju na katolički praznik Uskrs.

Potparol policije Ruvan Gunasekara je prije tri dana izjavio da je bilans poginulih u nedjeljnim terorističkim napadima na Šri Lanki povećan na 359 osoba. Ipak, vlasti u Šri Lanki u javnost su izašle s novim saopštenjem u kojem je navedeno kako je broj žrtava terorističkih napada za više od 100 osoba manji nego što je ranije objavljeno. 

Ministarstvo zdravstva u ovoj zemlji je saopštilo da je zapravo došlo do greške u brojanju žrtava te da je za sada broj žrtava 253. 

Zvaničnici su takođe potvrdili da je terorista za kojeg se smatra da je komandovao bombašima samoubicama poginuo tokom napada na hotel Šangri La u glavnom gradu Šri Lanke Kolombu.

Serija stravičnih bombaških napada na Šri Lanku se dogodila u nedjelju na katolički praznik Uskrs. Mete bombaških napada bile su tri crkve i tri luksuzna hoteča. Još dvije eksplozije odjeknule su na periferiji Kolomba.

U terorističkim napadima, za koje se pretpostavlja da ih je izvelo devet osoba, povrijeđeno je više od 500 osoba, a odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija ISIS. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.