Pratite ove savjete i jaja vam neće popucati tokom kuvanja
Ilustracija

Pratite ove savjete i jaja vam neće popucati tokom kuvanja

Danas je došao i taj dan kada se farbaju jaja koja ćemo jesti na Uskrs. Da vam jaja ne bi popucala, treba da se pridržavate određenih "pravila".

Najbitnije je da su jaja svježa, jer ona neće popucati prilikom kuvanja. 

Da biste odredili da li su jaja svježa, a to ćete prepoznati ako jaje ubacite u čašu s vodom. Ukoliko jaje potone, znači da je svježe. 

S druge strane, ako ne potone, znaćete da nije svježe. 

Još jedna stvar koju treba da znate je da bijela jaja imaju tanju ljusku od onih tamnijih. 

Najbolje je da prije kuvanja jaja ona budu neko vrijeme na sobnoj temperaturi, jer ako ih pravo iz frižidera ubacite u šerpu za kuvanje, velika je vkerovatnoća da će popucati. 

Stavite ih u mlaku vodu i dodajte malo soli, takođe da ne bi popucala. 

Neka ostane prostora između jaja, nemojte prepuniti šerpu kako se ne bi sudarala dok voda ključa. 

Jaja treba da kuvate na srednjoj temperaturi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.