Pogledajte kako teku radovi na gradilištu autoputa (VIDEO)
Foto: Screenshot

Pogledajte kako teku radovi na gradilištu autoputa (VIDEO)

Glavni podizvođač na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare, podgorička kompanija Bemax, objavila je novi video-snimak sa gradilišta.

Na autoputu Bar Boljare je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo, autoputa Bar-Boljare, duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1100 metara.

Izgradnja prioritetne dionice biće završena sredinom sledeće godine.

Most Moračica biće jedan od najzahtjevnijih objekata na trasi autoputa Bar Boljare. Dužina će mu biti 1km a most će nositi stubovi visine i do 180m.

Prosječni dnevni, odnosno godišnji saobraćaj na postojećim putevima od Bara do granice sa Srbijom na pojedinim dionicama kreće se od 5,1 do 8,3 hiljade vozila sa izraženim sezonskim godišnjim intenzitetom koji dostiže i do 20 hiljada vozila. 

Doseći do vrha masivnih betonskih stupova koji se nadvijaju iznad crnogorskog kanjona rijeke Morače uspjeh je kineskih radnika, koji grade državni autoput kroz jedan od najnepristupačnijih terena u južnoj Evropi, opisala je ranije Al Jazeera Balkana u reportaži o jednom od najmonumentalnijih projekata u ovom dijelu Evrope.

Autoput je dizajniran da poveže luku Bar na crnogorskoj jadranskoj obali sa susjednom Srbijom, linija koja prolazi kroz sjeverni planinski dio Crne Gore završena je i Vlada se suočava s novim izazovom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.