23 akcije u cilju suzbijanja prosjačenja, služenja alkohola maloljetnicima i kockanja
Ilustracija

23 akcije u cilju suzbijanja prosjačenja, služenja alkohola maloljetnicima i kockanja

Podgorička policija je sprovodeći akciju „Mladost“ usmjerenu na otkrivanje i suzbijanje maloljetničke delikvencije i sa njom uzročno – posljedično povezanih devijantnih ponašanja, a u okviru koje se relizuju akcije „Prosjak“, „Stop alkohol mladima“ i „ Stop klađenje i kockanje“, na teritoriji Podgorice tokom aprila realizovali ukupno 23 akcije.

Iz Uprave policije navode da je podgorička policija realizovala 17 akcija usmjerenih na suzbijanje prosjačenja, kojom prilikom je 12 maloljetnih lica zatečeno u prosjačenju.

"Protiv roditelja ovih lica podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupka. Sumnja se da je veći dio ovih lica počinio niz krivičnih djela krađa i krivičnih djela sitna krađa", saopšteno je.

Takođe, tokom aprila je realizaovano i pet akcija „Stop alkohol mladima“, kako bi kontrolisali da li osoblje ugostiteljskih objekata služi alkohol maloljetnim licima, kojom prilikom je u ugostiteljskim objektima zatečeno šest maloljetnih lica u konzumiranju alkohola. Prema odgovornim licima preduzete su odgovarajuće mjere i radnje od strane nadležne inspekcije.

U posmatranom periodu je realizovana i jedna akcija „Stop klađenje i kocka”, kojom prilikom nijesu zatečena maloljetna lice u objektima predviđenim za klađenje, saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.