Policija u Podgorici, Cetinju i Danilovgradu izvršila pretrese na 22 lokacije: Pet lica uhapšeno
Foto: Uprava policije

Oduzeto oružje i municija, sredstava za komunikaciju, vozilo i dr. predmeti

Policija u Podgorici, Cetinju i Danilovgradu izvršila pretrese na 22 lokacije: Pet lica uhapšeno

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Danilovgrad su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, Sektora granične policije i službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbjednsono interesantnih lica, izvršili pretrese na 22 lokacije koje koriste ova lica na području Podgorice, Cetinja i Danilovgrada.

Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije, sredstava za komunikaciju, vozilo i druge predmete. Pet lica je lišeno slobode, saopšteno je iz Uprave policije.

Postupajući na osnovu prethodno pribavljenih naredbi nadležnog sudije za istragu policijski službenici su izvršili pretrese na 22 lokacije koje koristi 20 bezbjednosno interesantnih lica u Podgorici, Cetinju i Danilovgradu.

"Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela: šest pištolja različite vrste i kalibra, dvije puške, više komada pištoljske i puščane municije, nekoliko okvira za municiju, šest elektronskih detonatorskih kapisli, 15 metara štapina, više komada sredstava za komunikaciju, pancir i vozilo. 

Službenici CB Podgorica i OB Danilovgrad su lišili slobode L.R. (33), S.P. (19), Z.P. (46), E.T. (55) I R.I. (32) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će biti uz krivične prijave privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nadalje, Službenici OB Cetinje podnijeli su protiv dva lica dvije prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Privremeno oduzete stvari i predmeti biće kako se dodaje, predmet vještačenja u Forenzičkom centru, a o svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je nadležni tužilac.

"Kriminalistička obrada u toku", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.