Osnovni sud: Savjet RTCG nezakonito smijenio Kadiju
Andrijana Kadija

Osnovni sud: Savjet RTCG nezakonito smijenio Kadiju

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) nezakonito je smijenio u junu prošle godine generalnu direktoricu Javnog servisa Andrijanu Kadiju, javila je Televizija Crne Gore.

Tako glasi prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Biljane Krgović koju je donijela danas, na koju strane u postupku imaju pravo žalbe Višem sudu.

Sutkinja Krgović je odluku o razrješenju poništila kao nezakonitu.

Kadija nema mogućnost da se vrati na funkciju generalne direktorice, jer je u međuvremenu na tu poziciju izabran Božidar Šundić, ali će imati pravo da traži naknadu štete.

Takođe, danas je i sudija Radovan Vlaović donio presudu da je nezakonito smijenjen i urednik Prvog programa Aleksandar Mirković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.