CT: Služba zaštite i spašavanja dobila vatrogasno vozilo sa impoznantnim mogućnostima gašenja požara i evakuacije lica
Foto:Prijestonica

Vrijendosti od oko 100 hiljada eura

CT: Služba zaštite i spašavanja dobila vatrogasno vozilo sa impoznantnim mogućnostima gašenja požara i evakuacije lica

Služba zaštite i spašavanja Cetinja dobila je putem donacije vatrogasno vozilo sa hidrauličnom platformom- korpom austrijske firme „Magirus“, u vrijednosti od oko 100 hiljada eura.

Vozilo je opremljeno auto-merdevinama sa impoznantnim mogućnostima gašenja požara i evakuacije lica sa visine do 32 metra, saopšteno je iz Prijestonice.

Komandir Vatrogasne jedinice Cetinje Peđa Moštrokol kazao je da je riječ o donaciji podgoričke Službe zaštite i spašavanja, realizovane kroz saradnju Prijestonice Cetinje i Glavnog grada, i dodao da će ovo vozilo znatno poboljšati opremljenost vatrogasne jedinice Cetinje.

"Obratili smo se gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu za podršku i posredovanje kako bismo od podgoričke Službe zaštite i spašavanja dobili vozilo. Vrlo brzo smo iz kabineta gradonačelnika informisani da je sve dogovoreno i da možemo započeti proceduru oko preuzimanja. Za mjesec realizovali smo donaciju.", kazao je Moštrokol.

Radi se o specijalnom vatrogasnom vozilu, koje Služba zaštite i spašavanja u Prijestonici posjeduje prvi put u svom voznom parku.

"Odrađena je test vožnja kao i vježba u krugu vatrogasnog doma, kako bi se upoznali sa specifikacijama vozila, provjerili operativno-manevarske sposobnosti i usavršili rukovanje s njim. Vozilo je, pored ostalog, opremljeno monitorom za gašenje požara na platformi, crijevom visokog pritiska i spremnikom za kompresovani vazduh i kao i sa dva svjetlosna reflektora.", pojašnjeno je.

Kako je istaknuto, urađen je godišnji servis za tekuću godinu, otklonjeni su postrojeći kvarovi tako da je puna funkcionalna i operativna spremnost vozila osigurana.

"Vozilo jeste polovno ali Magirus platforme su jedne od najsigurnjih i najpopularnijih u svijetu, i karakteriše ih tehnološka pouzdanost i dugi radni vijek, kojim osiguravaju vatrogascima najveću učinkovitost u najtežim uslovima rada", rekao je Moštrokol.

Sljedeći prioritet sa liste opreme Službe zaštite i spašavanja Cetinja jeste specijalno vozilo za teške tehničke intervencije, opremljeno za pomoć nakon saobraćajnih nesreća, a koje će finansirati Prijestonica Cetinje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.