Putin se sastao sa Kim Džong Unom
Foto:AA/STRINGER

Putin se sastao sa Kim Džong Unom

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u Vladivostoku se sastao sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong-unom.

Sjevernokorejski lider Kim juče je oklopnim vozom stigao u Vladivostok, a ruski predsjednik Putin ga je primio u univerzitetskom kompleksu tog dalekoistočnog grada.

“Uvjeren sam da će ovaj sastanak biti od velike koristi jer ćemo razgovarati o načinima rješevanja korejske krize i pokušati shvatit na koji način Rusija može pomoći u aktuelnim procesima relaksacije tenzija“, kazao je Putin neposredno prije sastanka, prenosi Anadolija.

2019042523615074743890194Web

Foto:AA/STRINGER

Putin je naglasio kako je Moskva zadovoljna naporima koje Sjeverna Koreja ulaže u normalizaciju odnosa sa Južnom Korejom i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

I sjevernokorejski lider Kim je uvjeren kako će njegov sastanak s Putinom doprinijeti u procesu rješavanja krize na Korejskom poluostrvu.

“Situaciju na Korejskom poluostrvu prati cijeli svijet. Nadam se da će naši razgovori biti konstruktivni u kontekstu razmjene stavova i ideja“, kazao je Kim.

Prvi sastanak Putina i Kim Džong-una organizovan je uz maksimalne mjere sigurnosti u Vladivostoku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.