Otkriveno ko je organizator
Foto: Tanjug/AP

Otkriveno ko je organizator "krvavog Uskrsa" u Šri Lanki

Glavni organizator terorističkih napada u Šri Lanki bio je Inshan Selavan, jedan od bombaša samoubica koji je u nedjelju detonirao eksploziv u hotelu Šangri-La.

To je izjavio Širal Lakthilaka, savjetnik predsjednika Šri Lanke, za CNN.

Pojedini zvaničnici Šri Lanke imenovali su radikalnog ekstremistu Zahrana Hašima kao ključnu osobu u organizaciji terorističkih napada na Božić po Gregorijanskom kalendaru.

Lakthilaka, izjavio je za CNN kako su razorili cijelu terorističku mrežu, dok su pak drugi zvaničnici upozorili kako su neki osumnjičeni za napad još na slobodi.

"Najvažnije je istražiti kako je došlo do ovog nivoa radikalizacije", rekao je Lakthilaka.

Predsjednik Šri Lanke Maitripala Sirisena je zatražio ostavke sekretara odbrane i šefa nacionalne policije zbog nereagovanja na upozorenje o napadima.

Iz kancelarije predsjednika Sirisene saopšteno je da je predsjednik zatražio ostavke danas, prenio je AP. Za sada se ne zna ko će ih zamijeniti, navodi agencija.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.