Knežević svjedočio: DF platio Šavivu 60.000 eura za usluge njegove agencije uoči parlamentarnih izbora 2016.
Milan Knežević

Knežević svjedočio: DF platio Šavivu 60.000 eura za usluge njegove agencije uoči parlamentarnih izbora 2016.

Demokratski front platio je političkom konsultantu Aronu Šavivu 60 hiljada eura za usluge njegove agencije uoči parlamentarnih izbora 2016 godine, kazao je Milan Knežević na suđenju Nebojši Medojeviću i Momiru Nikoliću, koje Specijalno državno tužilaštvo tereti da su 2016. organizovali kriminalnu grupu, koja se bavila pranjem novca.

Na današnjem pretresu saslušana su još tri svjedoka.

Svjedok Milan Knežević, naveo je da su marketinškom stručnjaku, Aronu Šavivu, saopštili da bi mogli da razgovaraju o njegovim uslugama za kampanju koje bi koštale između 50 i 80 hiljada eura. Šavivu je na kraju, kako je kazao, isplaćeno 60 hiljada. Knežević je kazao da je Momira Nikolića, koji je optužen da je sa Nebojšom Medojevićem formirao kriminalnu grupu, prvi put vidio kad je počelo suđenje.

Na današnjem pretresu, svjedočio je Sreten Sošić, kojem je kao art direktoru u kampanji DF-a, kako je naveo, zaradu isplatio optuženi direktor pokreta za promjene Dejan Vujisić, i to dva puta po 2.200 dolara.

Tužiteljka Lidija Vukčević je kazala da Pokret za promjene u njihovim zvaničnim finansijskim izvještajima nije prikazao da je raspolagao tim sredstvima.

Na drugoj strani, optuženi Nebojša Medojević je kazao da on kao šef kriminalne organizacije nema ni jednu telefonsku komunikaciju sa Sošićem, te da svjedok nije potvrdio ni jedan navod koji se odnosi na ono što im je stavljeno na teret.

U nastavku pretresa, saslušana su još dva svjedoka koja su radila poslove za potrebe kampanje DF-a.

Njima je takođe kako tvrde zarada, isplaćena u dolarima.

Suđenje će biti nastavljeno 15 maja, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.