Sekulić: Proizvodnja aluminijuma značajna za ekonomski razvoj CG
Sekulić i Pejović

Počinju radovi na fabrici bileta u Uniprom KAP-u

Sekulić: Proizvodnja aluminijuma značajna za ekonomski razvoj CG

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i vlasnik Uniproma Veselin Pejović, danas su zajednički označili početak radova na fabrici bileta/trupaca u okviru Uniprom KAP-a.

“Nastavak proizvodnje aluminijuma ima veliki značaj za ukupni ekonomski razvoj Crne Gore i kroz najavljene investicije "Uniprom" će nastaviti jačanje svoje pozicije na tržištu aluminijuma, što će u mnogome doprinositi jačanju crnogorske ekonomije”, kazala je ministarka ekonomije.

Sekulić je istakla da je Uniprom - Kombinat Aluminijuma Podgorica prepoznat kao subjekt sa jasnom vizijom, jasno definisanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima i smjernicama za dalji razvoj preduzeća.

„Pored već postavljene fabrike silumina koja će proizvoditi 30.000 t specijalnih legura izuzetne ino-tržišne vrijednosti od 75 mil dolara koja će uskoro biti i otvorena, danas počinjemo realizaciju sledećeg projekta, a to je izgradnja nove fabrike aluminijumskih bileta-trupaca“, istakao je Veselin Pejović.

Otvaranje fabrike planirano je za decembar 2019 godine.

Kako su saopštili, planirana vrijednost ove investicije je otprilike 15 miliona eura, a u okviru fabrike silumina i bileta planirano je otvaranje 80 radnih mjesta.

“Očekujemo da ova velika investiciona ulaganja podstaknu i značajan broj novih radnih mjesta i uzročno-povezanih investicija, pa Uniprom KAP u budućnosti vidimo kao veoma važan privredni subjekat za Crnu Goru”, zaključila je Sekulić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.