Račić označen kao vođa organizacije, 30 dana pritvora Kuliću i Osmajiću
Foto: Radio Tivat

Šverc kokaina na brodu "Jadran"

Račić označen kao vođa organizacije, 30 dana pritvora Kuliću i Osmajiću

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana Milošu Kuliću i Radomiru Osmajiću koji se terete da su zajedno sa Duškom Radenovićem, koji se već nalazi u Spužu, Vladimirom Račićem i Dejanom Rovčaninom, stvorili kriminalnu organizaciju koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Račić je označen kao vođa kriminalne organizacije i u bjekstvu je kao i Rovčanin, pišu Dnevne novine.

Oni su, prema mišljenju Specijalnog tužilaštva, organizovali prevoz 60 kilograma kokaina, vrijednog blizu pet miliona eura, na školskom brodu Jadran Mornarice Vojske Crne Gore koji je trebalo da plovi za Tursku.

U povratku bi pripadnici kriminalne grupe preuzimali od istih osoba iste količine opojne droge heroin, koju bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje. Na isti način trebalo je da bude transportovano i oružje sa teritorije Crne Gore prema Turskoj.

Pored dvojice vojnih lica Radenovića i Kulića, ostala trojica navodnih članova kriminalne organizacije i te kako su poznati policiji od ranije i to upravo zbog šverca narkotika.

Osumnjičeni Račić osuđen je odsustvu u Srbiji na 10 i po godina zatvora kao član grupe Darka Šarića zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. 

I osumnjičeni Osmajić odavno je poznat policiji i više puta je hapšen upravo zbog šverca kokaina, on je 2012. godine uhapšen nakon što je u stanu koji je koristi u Tivtu pronađeno 100 spakovanog u 14 ručno pravljenih PVC pakovanja koja je držao u metalnoj kutiji plave boje, kao i četiri veća zamotuljka sa drogom.

Osumnjičeni Rovčanin takođe je hapšen zbog narkotika.

On je uhapšen u akciji Zelena milja mzbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i pravosnažno osuđen. Prema optužnici, Rovčanin je bio organizator kriminalne organizacije koja je od 15. juna 2011. do 15. januara 2012. godine djelovala u više država.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.