U Podgorici održana promocija turske kuhinje i kafe (FOTO)
Foto: AA

U Podgorici održana promocija turske kuhinje i kafe (FOTO)

U organizaciji Instituta "Yunus Emre" u Podgorici, večeras je u hotelu Centre ville u Podgorici održana promocija turske kuhinje i turske kafe.

Gosti večeri uživali su u degustaciji tradicionalnih turskih jela, ali i kafe, koje su pripremili kuvari iz Turske s bogatim iskustvom. 

Direktor Instituta "Yunus Emre“ u Podgorici Džan Guraj, pozdravivši prisutne goste, kazao je da je večerašnja promocija organizovana u saradnji s kompanijom Voli i hotelom Centre ville. 

"Danas obilježavamo praznik djeteta, a na današnji dan osnovana je prva narodna Skupština Turske", kazao je Guraj. 

2019042323612832843847801Web

Foto: AA

Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan pozdravila je goste večeri, uz podsjećanje da je današnji dan jako važan za Tursku. 

"Na današnji dan je postavljen kamen temeljac naše države. Danas smo ovaj praznik slavili s našim prijateljima i institucijama", rekla je Ozan. 

2019042323612832843847799Web

Foto: AA

Večerašnje specijalite turske kuhinje pripremio je Omur Akor, glavni kuvar, koji već 25 godina radi na arheologiji jela u Turskoj. 

Nakon večere, gostima je poslužena turska kafa. 

2019042323612832843847800Web

Foto: AA

Osman Serim, potpredsjednik Asocijacije za istraživanje kulture turske kafe, istakao je da turska kafa zauzima važno mjesto u kulturi ove države.

"Na UNESCO-voj listi je turska kafa stekla pravo da bude kandidat, da bi 2013. godine bila proglašena kao prvo tečno piće koje se našlo na UNESCO listi“, rekao je Serim. 

Večerašnjoj promociji prisustvovali su brojni gosti, predstavnici turskih institucija u Croj Gori, kao i predstavnici javnog i političkog života. 

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.