Preminula pjevačica Dubravka Nešović
Dubravka Nešović

Preminula pjevačica Dubravka Nešović

Srpska pjevačica starogradske, narodne muzike i romansi Dubravka Nešović preminula je u 87. godini u staračkom domu na Karaburmi u Beogradu, gdje je skromno živjela skoro 20 godina.

Rođena u Novom Bečeju, Dubravka je muzikom počela da se bavi u Nišu i, zatim, u Beogradu.

Dobivši državnu stipendiju, pružena joj je prilika i da se usavršava u belgijskom Brižu, gdje je postala prvi magistar srednjovjekovne duhovne muzike na prostoru bivše Jugoslavije.

DN4

Dubravka Nešović u TV emisiji Zujte strune

Vrsna umjetnica je svojevremeno prva zapjevala neprolaznu kafansku pjesmu "Bolujem ja, boluješ ti". Objavila je 18 singlova, pet albuma i dva kompakt-diska.

Pjevala je, pored srpskog, i na ruskom i mađarskom jeziku. Učestvovala je na više od 3.500 humanitarnih koncerata.

Nastupala je na mnogim festivalima, a pojavila se i u nekoliko popularnih filmova i TV serija, pišu Novosti.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.