Ministarstvo izdalo dozvolu za prvu fazu petlje Smokovac

Veza prioritetne dionice sa magistralnim putem M2 Podgorica – Kolašin

Ministarstvo izdalo dozvolu za prvu fazu petlje Smokovac

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju prve faze petlje Smokovac na prioritetnoj dionici auto-puta Bar – Boljare od Smokovca do Mateševa.

Dozvola se odnosi na građevinski dio petlje, naplatnu rampu i trafostanicu 20/0,4 KV.

Petlja će se nalaziti u Podgorici, na katastarskim opštinama Rogami i Doljani i predstavlja saobraćajnu vezu prioritetne dionice sa magistralnim putem M2 Podgorica – Kolašin.

Riječ je o radovima na trasi prve faze petlje, raskrsnici sa magistralnim putem, devijaciji postojećih puteva, na potpornim zidovima, propustima, podvožnjacima, mostu 01 Smokovac, nadvožnjaku Zlatica i objektima za snabdijevanje vodom. Dozvolom su obuhvaćeni i radovi na zidu za zaštitu od buke, kao i zaštita kosina i odvodnjavanje.

Vlada je na sjednici 17. januara dala saglasnost Ministarstvu saobraćaja za izvođenje potrebnih radova na petlji Smokovac koja, saglasno važećim dokumentima, predstavlja vezu auto-puta Bar – Boljare, Jadransko-jonske ceste I, kao i priključak na postojeću putnu mrežu. Sada se gradi samo prva faza petlje, odnosno veza sa magistralnim putem M2.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je kazao da u idejnom projektu, koji je rađen na osnovu Detaljnog prostornog plana auto-puta Bar – Boljare i generalnog projekta ove dionice, definisan je početak dionice Smokovac – Mateševo od stacionaže 0+000 kilometara iza petlje Smokovac, tako da petlja nije ni bila sastavni dio idejnog projekta.

Izgradnjom prve faze petlje Smokovac ukupna dužina prioritetne dionice auto-puta se sa postojećih 41 kilometra povećava na 42,5 kilometra. Iako je gradnja prioritetne dionice prvobitno trebalo da se završi za mjesec, najavljeno je da je prolongirana do septembra naredne godine.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.