Španija: Sam s tribina navijao za svoj klub
Foto: Twitter

Španija: Sam s tribina navijao za svoj klub

Španski fudbalski klub Kordoba nalazi se na pragu ispadanja u treću ligu, a prije četiri godine bio je u La Ligi i igrao protiv Reala, Barselone i drugih velikana.

Međutim, sada su predzadnji i poslije 35. kola Segunde zaostaju 12 bodova za zonom spasa.

Ovog vikenda su igrali protiv Reala iz Ovieda koji je udaljen 800 kilometara od Kordobe gdje su na tribinama imali samo jednog navijača, izvještava Anadolija.

Naime, navijač Havier Jimenez sam je doputovao na to gostovanje, razvio šal i svojom pojavom privukao veliku pažnju na stadionu.

Klub je nakon toga na zvaničnoj internet stranici posvetio dirljive rečenice njegovom postupku uz napomenu da je na stadion Ovieda Karlos Tartiere uvijek dobrodošao.

"Lako je voljeti kada stvari idu dobro", poručio je Jimenez drugim navijačima te dodao da uvijek voli svoj klub bez obzira na okolnosti.

Utakmica između Ovieda i Kordobe je završena rezultatom 3:3.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.