Terorističke napade u Šri Lanki izvelo 6 bombaša, dosad uhapšene 24 osobe
Foto: EPA

Terorističke napade u Šri Lanki izvelo 6 bombaša, dosad uhapšene 24 osobe

Šest bombaša samoubica izvelo je napade u Šri Lanki u kojima je, prema posljednjim podacima, poginulo 290 osoba, dok ih je preko 500 ranjeno.

Portparol vojske Sumit Atapatu je izjavio da je šest bombaša učestvovalo u napadu, iako se ranije govorilo o sedam bombaša samoubica, javlja Anadolija.

Zbog velikog broja ranjenih, očekuje se da bi konačan broj mrtvih mogao biti još veći.

Policija je dosad uhapsila 24 osobe koje se povezuje s napadima.

Takođe, vojska Šri Lanke, zemlje u kojoj su na Uskrs izvedeni teroristički napadi na osam lokacija, dobila je dodatne ovlasti.

U saopštenju Kabineta predsjednika zemlje Maithripale Sirisene navodi se kako su vojsci date vanredne ovlasti koje se tiču lišavanja slobode osoba osumnjičenih za povezanost s terorističkim napadima. Dodaje se kako će ovlasti na snagu stupiti večeras u ponoć.

Mete bombaških napada izvedenih 21. aprila bile su tri crkve u gradovima Kočikade, Negombo i Batikaloa, te tri luksuzna hotela Kingsbury, Kinamon Grand i Šangri La u glavnom gradu Šri Lanke Kolombu.

Sedma eksplozija odjeknula je kod zoološkog vrta kod Kolomba, a osma u mjestu Dematogoda na periferiji Kolomba.

Poginulo je najmanje 290 osoba, a više od 500 je ranjeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.