Košarkaši Budućnosti se vratili na teren (VIDEO)
Foto:Tanjug

Nakon brutalnog napada sa tribina

Košarkaši Budućnosti se vratili na teren (VIDEO)

Početak majstorice između Budućnosti i Crvene Zvezde kasni jer su košarkaši podgoričkog kluba napadnuti čim su kročili na teren. Utakmica će početi nakon zagrijavanja igrača Budućnosti u 20 časova.

Igrači Budućnosti su ponovo izašli na parket.

 

U prvom pokušaju na teren su ušli pojedini navijači Zvezde i krenuli ka klupi gostiju.

Sa tribina su poletjele petarde, upaljači i košarkaši Budućnosti su se vratili u svlačionicu.

"Kada su igrači krenuli da izlaze iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje svim mogućim tvrdim predmetima - kovanicama, baterijama za telefone, kamenjem, punim flašama, djelovima metle, upaljačima, stolicama. Oko 40 navijača je ušlo na teren i došli do klupe KK Budućnost VOLI. Pljuvali su i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Noris Kol, Erl Klark, Nemanja Gordić. Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera", saopšteno je iz Budućnosti.

Sport klub javlja da su Gordić, Šehović i Popović pogođeni ciglom u glavu.

 

Pregovori uprave Budućnosti i čelnika ABA lige su održani nakon teškoih incidenata tokom kojih su čelnici Budućnosti zatražili da se isprazni dio tribina iza klupe gostujućeg tima.

 

Ispražnjen je dio do terena gdje su se nalazile pristalice domaćeg kluba. 

"Hajde da pokušamo da navijamo sportski i ne nasijedamo na provokacije. Da pokažemo da je Beograd najbolji grad. Da osvojimo ovo i da ništa ne upadne na teren," obratio se navijačima tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić. 

Kapiten košarkaša Zvezde Branko Lazić je apelovao na navijače da nijedan predmet ne bude ubačen u teren jer će u suprotnom biti prekinuta utakmica. 

Rezultat u seriji, poslije četiri odigrana meča, je neriješen, 2:2.

Beogradski tim pred svojim navijačima dobio je prva dva duela 91:72 i 107:69, dok je u naredna dva slavila Budućnost 80:72 i 84:80.

U finalu igra se na tri pobjede.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.