Drama na autoputu: Državljanin BiH umro od infarkta i izazvao divljenje Italije
Foto: Ilustracija

Drama na autoputu: Državljanin BiH umro od infarkta i izazvao divljenje Italije

Na italijanskom autoputu A32 Torino-Bardonecchija u četvrtak ujutro dešavala se prava drama koja je prerasla u tragediju.

Bilo je oko 10 sati kada je 64-godišnji državljanin BiH, nastanjen u Roveretu u pokrajini Trento, doživio infarkt dok je upravljao kamionom u smjeru Bardonecchije.

Uprkos srčanom udaru, Bosanac je imao toliko snage i prisebnosti da zaustavi vozilo u zaustavnoj traci kako bi spriječio lančani sudar na autoputu.

Uslijedila je hitna intervencija spasilačkih ekipa. Autoput je zatvoren u Rivoliju u pravcu Bardonecchije kako bi se mogao spustiti medicinski helikopter.

Uprkos blagovremenoj intervenciji zdravstvenog osoblja, koje ga je više puta pokušavalo oživjeti, vozač iz BiH je preminuo.

Njegova prisebnost, kojom je spriječio teže posljedice udesa, izazvala je divljenje javnosti u Italiji, a u blizini mjesta tragedije desna traka autoputa bila je zatvorena do 13 sati, prenosi Radiosarajevo.ba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.