U 4 grada oduzete cigarete vrijedne 50.000 eura, uhapšeno šest osoba
ilustracija

U 4 grada oduzete cigarete vrijedne 50.000 eura, uhapšeno šest osoba

Crnogorska policija je na teritoriji četiri grada zaplijenila cigarete bez akciznih markica ukupne vrijednosti oko 50.000 eura i uhapsila 6 lica.

Kako je saopšteno, službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, u okviru obavještajnog projekta „Merlin”, u dvije odvojene aktivnosti na teritoriji ova dva grada lišili slobode tri lica zbog osnovane sumnje da su počinila tri KD nedozvoljena trgovina.

"U okviru istog obavještajnog projekta službenici Odsjeka su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, a u akciji „Semi” pronašli i oduzeli cigarete bez akciznih markica i tom prilikom lišili slobode dva lica osumnjičena za KD krijumčarenje. Policijski službenici su ovim aktivnostima zaplijenili cigarete bez akciznih markica ukupne vrijednosti oko 50.000 eura.", saopštila je Uprava policije.

Takođe, granična policija je zaplijenila oko 220 kg rezanog duvana i uhapsila jedno lice.

"Službenici  CB Bar su u Sutomoru zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljai M.K. (50) iz Skadra sa prebivalištem u Podgorici, i tom prilikom pronašli i oduzeli 750 šteka cigareta bez akciznih markica vrijednosti 8.500 eura. M.K. je lišen slobode i priveden tužiocu u ODT u Baru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.", saopštila je policija.

Službenici Odsjeka i OB Kolašin su, na teritoriji Opštine Kolašin, u dvije aktivnosti oduzeli cigarete ukupne vrijednosti oko 21.000 eura i tom prilikom lišili slobode dva lica.

"Naime, službenici OB Kolašin su zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljao I.S. (25) iz Berana. Pregledom vozila policijski službenci su pronašli i oduzeli 551 šteku cigareta bez akciznih markica vrijednosti 12.120 eura. I.S. je lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Osim toga, službenici policije su na području Opštine Kolašin zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljao I.E. i tom prilikom pronašli i oduzeli ukupno 420 šteka cigareta bez akciznih markica, čija se vrijednost oko 9.000 eura. I.E. je lišen slobode i priveden državnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.", stoji u saopštenju UP.

Sprovodeći akciju „Semi”, službenici Odsjeka, CB Bijelo Polje i OB Mojkovac su, lišili slobode N.Š. (32) i S.Š. (29), obojica iz Bijelog Polja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela krijumčarenje.

"Naime, postupajući na osnovu operativnih informacija policijski službenici Odsjeka i OB Mojkovac su izvršili kontrolu vozila kojim je upravljao N.Š. kojom prilikom je pronađena veća količina cigareta. Na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, policijski službenici su izvršili pretres vozila i tom prilikom pronašli i oduzeli 850 šteka cigareta bez akciznih markica. U sklopu iste aktivnosti, na osnovu iste naredbe, izvršen je pretres prostorija koje korisri N.Š. i policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli još 39 šteka cigareta bez akciznih markica. Vrijednost oduzetih cigareta je 19.558 eura.", naveli su iz policije.

 

Osim toga, nezavisno od navedenih aktivnosti, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kod N.J. (30) iz Podgorice pronašli i zaplijenili 11 pvc kesa sa sadržajem 440 pakovanja sa sadržajem rezanog duvana ukupne težine oko 220 kilograma. N.J. i zaplijenjena materija su predate službenicima Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se N.J. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.