Pretresi u Podgorici: Oduzeto 173.000 eura, BMW, Audi, oružje, eksploziv...
Foto:Uprava policije

Jedno lice uhapšeno

Pretresi u Podgorici: Oduzeto 173.000 eura, BMW, Audi, oružje, eksploziv...

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije izvršili pretrese na devet lokacija koje koriste bezbjednosno intesantna lica u Podgorici. Policija je pronašala i oduzela oružje, municiju, eksploziv, novac, vozila, sredstva komunikacije i druge predmete, saopštila je Uprava policije.

Kako je saopšteno, službenici CB Podgorica i Posebne jedinice policije su pretresima na devet lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica pronašli i oduzeli:novca u gotovini u iznosu od 173.000 eura, vozila marki „BMW“, „Mini Cooper“, „Audi“ i „VW“,dva pištolja,pušku,veću količinu pištoljske i puščane municije, različitog kalibra,oko pet kilograma eksploziva, tri veća pakovanja detonatorskog štapina dužine oko 11 metara, 12 električnih kapisli, više mobilnih telefona, SIM kartica i USB memorija.

pgpretresi

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su novac i skupocjena vozila stečena kriminalnim aktivnostima.

"D.J. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i on je uz krivičnu prijavu priveden tužiocu, dok će protiv L.D. biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.", kaže se u policijskom saopštenju.

Privremeno oduzete stvari i predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je nadležni tužilac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.