Šverc kokaina na brodu Jadran: Uhapšene tri osobe, među njima i pripadnici Vojske CG
Sa uviđaja, foto: Radio Tivat

Šverc kokaina na brodu Jadran: Uhapšene tri osobe, među njima i pripadnici Vojske CG

Zbog šverca kokaina na brodu "Jadran" u Tivtu krivični postupak je pokrenut protiv pet osoba, dok su tri osobe uhapšene, saopštio je specijalni tužilac Saša Čađenović. Od pet osumnjičenih dvojica su pripadnika Vojske Crne Gore, i obojica su uhapšeni.

Kako je Čađenović kazao, na konferenciji za medije, na brodu je pronađeno oko 60 kilograma kokaina visoke čistoće, kao i municija i oružje. 

Na drugim lokacijama pronađeno je još 150 grama kokaina kao i oružje. Kako je saopštio Čađenović na presu, droga je vrijedna oko pet miliona eura.

U akciji su uhapšeni Miloš Kulić, Duško Radenović, Radomir Osmajić, dok policija traga za još dvije osobe V. R. i D.R.

Čađenović je kazao da postoji osnovanja sumnja da je kokain trebalo da bude transportovan u Tursku.

"Sumnja se da je ta kriminalna grupa imala namjeru da pomorskim putem sa teritorije Crne Gore transportuju drogu i oružje prema lukama u Turskoj", kazao je Čađenović, javlja RTCG.

Sa drogom u Tursku je, kako je naveo Čađenović, trebalo da bude, transportovano i oružje.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić naveo je da su prve informacije o švercu droge dobili od vojno-obavještajnih struktura i ANB-a. Naveo je i da je riječ o kriminalnoj organizaciji, te da su tužilaštvo i Uprava policije u saradnji sa službama Ministarstva odbrane prije više mjeseci započeli rad i prikupljanje dokaza o grupi koja se bavila prodajom droge međunarodonih razmjena.

On je naveo da je riječ je o kriminalnoj organizaciji koja djeluje na međunarodnom nivou.

Iz Ministarstva odbrane su saopštili da do sada nije bilo ovakvih slučajeva, krijumčarenja droge na brodu "Jadran". 

"Ovakvi pojedinačni slučajevi neće uticati na većinu naših kolega koji časno obavljaju svoj posao", poručio je pukovnik Aleksandar Pantović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.