Troje djece danskog milijardera poginulo u Šri Lanki(FOTO)
Anders i njegov djeca

Troje djece danskog milijardera poginulo u Šri Lanki(FOTO)

Danski milijarder Anders Holh Povlsen (46), objavio je da je troje od četvoro njegove djece poginulo u terorističkim napadima na Šri Lanki.

Danski milijarder je inače vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseler (sadrži modne marke Vero Moda i Jack&Jones), najveći je dioničar britanske online trgovine ASOS i drugi najveći dioničar njemačke online trgovine Zalando.

0DanishbusinessmanAndersPovlsen

Vijest je potvrdio i Povlsenov upravnik za komunikacije s javnošću u kompaniji Bestseler. "Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost (porodice) i nemamo daljnjih komentara", rekao je on.

Jedan svjedok napada na hotel u kom su odsjeli POvlsenova supruga i djeca rekao je u nedjelju za BBC da je video "Dankinju koja je izgubila troje djece" u bombaškom napadu na hotel Šangri-La. "Rekla je, 'molite se za mene, molite se za mene'", rekao je taj svjedok.

Jedna od Povlsenovih kćerki, Alma Storm Holh Povlsen, prije nekoliko dana je na Instagramu objavila fotografiju svojih sestara Astrid, Agnes i Alfred na Šri Lanki. Nije poznato koje troje djece je stradalo.

Prema pisanju Forbsa iz 2018. godine, Povlsen je najbogatiji Danac na svijetu i "težak" je 7,9 milijardi američkih dolara. Vlasnik je 89 hiljada hektara zemlje u Škotskoj, što ga čini najvećim privatnim zemljoposjednikom u toj zemlji, prenosi Jutarnji list.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.