Tijesno na izborima u Sjevernoj Makedoniji: Zaev proglasio pobjedu svog kandidata
Foto: Anadolija

Tijesno na izborima u Sjevernoj Makedoniji: Zaev proglasio pobjedu svog kandidata

Lider vladajućeg SDSM Zoran Zaev proglasio pobjedu kandidata vladajuće koalicije u prvom krugu izbora za predsjednika Sjeverne Makedonije.

Na konferenciji za novinare Zaev je rekao da je, na osnovu 98,28 odsto glasova, kadidat vladajuće koalicije oko SDSM i DUI Stevo Pendarovski osvojio 321.201 glas, kadidatkinja opozicione VMRO DPMNE Gordana Siljanovska 316.872 glasova, a kandidat albanske opozicije Blerim Reka 79.169 glas.

“Prema ovim prvim, nezvaničnim rezultatima, Pendarovski je osvojio 4.300 glasova više od Davkove”, rekao je lider SDSM i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i istakao da je uvjeren da će Pendarovskog u drugom krugu 5.maja podržati više građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.