Gudson: Svijet danas živi u Trećem svjetskom ratu
Lari Gudson

Gudson: Svijet danas živi u Trećem svjetskom ratu

Svijet danas živi u Trećem svjetskom ratu, ocijenio je geopoltički i vojni analitičar Lari Gudson.

Osvrnuvši se na događanja u svijetu, terorističke napade, islamski fundamentalizam, rat u Siriji, sajber kriminal i virtuelnu propagandu i uticaje, Gudson je, u intervjuu za Naučnoobrazovni program Radija Crne Gore, rekao da po karakteristikama i definiciji možda je to "Veliki rat",  ali po broju žrtava, teritorijama i posljedicama, u suštini jeste Treći svjetski rat.

Saglasan sa kolegama geopolitičarima i analitičarima, naučnicima, filosofima i građanskim aktivistima, Gudson lično misli, da je taj rat davno počeo, možda u brdima  Avganistana i on traje i danas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.