Napadnut lider glavne opozicione stranke u Turskoj
Foto: AA

Napadnut lider glavne opozicione stranke u Turskoj

Grupa demonstranata nasrnula je i izvela fizički napad na lidera najjače turske opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kiičdaroglua, a na mjestu napada intervenirale su turske snage sigurnosti.

Kiičdaroglu je prisustvovao sahrani poginulog turskog vojnika u Ankari, a grupa prisutnih je protestovala i nasrnula na njega dok je napuštao skup, izvještava Anadolija.

Pripadnici turskih snaga sigurnosti su fizički zaštitili Kiičdaroglua i kroz masu demonstranata ga evakuisali u obližnju stambenu kuću.

Prema posljednjim informacijama, lider CHP-a je i dalje u kući pod zaštitom turskih snaga, dok policija udaljava demonstrante od objekta.

Kabinet guvernera Ankare saopštio je da je pokrenuta istraga protiv odgovornih za nastali incident. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.