Evo koliko zarađuju predsjednici poslaničkih klubova, a šta imaju od imovine
Foto: Skupština CG

Prihode ostvaruju i na osnovu rentiranja nekretnina, rada u radnim tijelima...

Evo koliko zarađuju predsjednici poslaničkih klubova, a šta imaju od imovine

Predsjednici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore pored poslaničkih plata prihode ostvaruju i na osnovu rentiranja nekretnina, rada u radnim tijelima, a većina ima i ušteđevine u bankama, piše Pobjeda.

Tako, predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević, po osnovu poslaničke funkcije, na nivou godine prihoduje ukupno 17.715 eura. Dodatnih 900 eura godišnje, Rakočević ostvaruje i kao odbornik u Skupštini opštine Glavnog grada. Rakočević, međutim, na osnovu podataka iz njegovog imovinskog kartona, u svom vlasništvu nema bilo kakvu pokretnu ili nepokretnu imovinu.

Predsjednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović na osnovu funkcije poslanika godišnje zaradi 19.808 eura. Osim poslaničke plate, Đukanović ostvaruje prihode i na osnovu članstva u Kolegijumu Skupštine, ali iznos tih prihoda nije preciziran u njegovom imovinskom kartonu. Kada je riječ o nepokretnoj imovini Đukanović posjeduje stan od 74 kvadrata, kao i udio u vlasništvu Srpske kuće. On, kako je precizirano u njegovom imovinskom kartonu, ima udio u vlasništvo od 3,44 odsto nad poslovnim prostorom koji se nalazi u sklopu te ustanove, a čija je površina 1.258 + 293 kvadrata.

Predsjednik poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović,po osnovu poslaničke funkcije, godišnje prihoduje 17.074 eura. Vlasnik je dva automobila marki “pežo i “fiat tempo” koje je, kako proizilazi iz njegovog imovinskog kartona, stekao kupovinom na kredit.

Godišnji prihod u iznosu od 17.185 eura, na osnovu poslaničke funkcije, ostvaruje i predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Raško Konjević. Dodatnih 5.400 eura godišnje, Konjević ostvaruje na osnovu rentiranja stana od 68,12 kvadrata. Kada je riječ o pokretnoj imovini, Konjević posjeduje automobil marke “opel moka". Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je i depozit na tekućem računu u banci u iznosu od 21 hiljadu eura.

Predsjednik zajedničkog poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, koalicije “Albanci odlučno” i Hrvatske građanske inicijative Ervin Ibrahimović na osnovu plate koju prima u ime obavljanja poslaničke funkcije ostvaruje godišnji prihod u iznosu od 19.053 eura. Vlasnik je stana od 73 kvadrata, ali i vozila marke “ford kuga". Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je i gotovinu u iznosu od 13 hiljada eura.

Njegov kolega, koji je na čelu zajedničkog kluba poslanika Socijaldemokrata i Liberalne partije Boris Mugoša do sada je na osnovu poslaničke plate u Skupštini Crne Gore prihodovao ukupno 8.793 eura. Mugoša obavlja i funkciju odbornika u Skupštini opštine Glavnog grada na osnovu koje je prihodovao ukupno 875 eura. Kao član Operativnog tima za Projekat socijalni karton, Mugoša godišnje dodatno zarađuje 2.400 eura. U njegovom imovinskom kartonu piše i da na osnovu rente ostvaruje još 2.660 eura godišnjih prihoda. Mugoša posjeduje stan od 71 kvadrata i automobil “citroen C4".

Predsjednik posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović na osnovu funkcije poslanika ostvaruje godišnji prihod u iznosu od 19.920 eura. Kada je riječ o nepokretnoj imovini, posjeduje stan od 61 kvadrata. Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je i vlasništvo nad oružjem, odnosno revolverom “CZ MAG 3572. Damjanović posjeduje i oročeni štedni ulog u iznosu od 2.260 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.