London: Uhapšeno više od 750 osoba tokom protesta aktivista za zaštitu okoline
Foto: AA

London: Uhapšeno više od 750 osoba tokom protesta aktivista za zaštitu okoline

Više od 750 osoba uhapšeno je u Londonu od kada su u ponedjeljak počeli protesti aktivista za zaštitu okoline.

Britanska policija privela je osobe, koje su se, uprkos upozorenjima, nalazili na mostovima i raskrsnicama, javlja Anadolija.

Iz policije je potvrđeno da je broj uhapšenih prešao 750. 

Demonstranti, okupljeni oko organizacije “Ekstinšen Rebelion“ koja se zalaže za zaštitu životne okoline, traže od Vlade da prizna da postoji kriza vezana za zagađenje okoline, da donese pravno obavezujuće politike za smanjenje emisije gasa do 2025. godine i da formira skupštinu građana koja bi nadgledala promjene neophodne za postizanje cilja.

Organizacija je obećala da će povećati intenzitet protesta i da će biti na ulicama dokle god bude bilo potrebno.

Najavili su da će u petak prekinuti rad aerodroma Hithrou, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.