Budućnost i navijači bili u pravom sportskom duhu, atmosfera za pamćenje
Foto: KK Budućnost Voli

KK Budućnost

Budućnost i navijači bili u pravom sportskom duhu, atmosfera za pamćenje

U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmjeren na finale ovog takmičenja, na žalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati, kazali su iz Košarkaškog kliba Budućnost Voli.

"To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svjedoci nemilih scena koje ne priliče sportu -  dvije utakmice odigrane u Beoradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih", naveli su iz KK Budućnost Voli.

Prema njihovim riječima, četvrta, sinoćna utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost Voli i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje.

Istučući da se očekuje da će u petom meču naš protivnik Crvena Zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primjerom preduzeti sve mjere da finalna utakmica protekne u bezbjednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat. 

"ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju. Iz tog razloga, svi mi u Klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donijelo podjele i sukobe kojima tu nije mjesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vjetar u ledja. Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub", poručili su iz KK Budućnost Voli.
 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.