Maleni Andrea rodio se čak dva mjeseca nakon brata blizanca
Foto: Ilustracija

Neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente

Maleni Andrea rodio se čak dva mjeseca nakon brata blizanca

Dva dječaka blizanca rođena su u razdoblju od dva mjeseca, Alesandro 24. decembra, a njegov brat Andrea 22. februara, što je izuzetno rijetka pojava, objavio je rukovodilac porodilišta na sjeveru Italije.

Četrdesetogodišnja majka morala je biti hitno hospitalizovana u decembru 2018. i tada je svjetlo dana ugledao Alesandro, težak 800 grama i rođen u 24. sedmici trudnoće.

Zahvaljujući medicinskoj ekipi posteljica je ostala netaknuta, te je  brat blizanac nastavio da se razvija u majčinoj utrobi.

Izuzetno složena trudnoća

S medicinskog gledišta to je bila izuzetno složena trudnoća, ali je srećno završila 60 dana poslije, kada je u osmom mjesecu trudnoće (33 sedmice) rođen tri kilograma težak Andrea, prenosi Hina.

"Cijela se porodica dobro osjeća, napustiće bolnicu za nekoliko dana", objavila je uprava bolnice iz grada Monce blizu Milana uz napomenu da je ovo je prvi takav slučaj s kojim su se susreli.

Dva blizanaca neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.