U 10 gradova 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog neprijavljivanja okupljanja
Foto:Facebook

"Karavan Odupri se" bez odobrenja

U 10 gradova 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog neprijavljivanja okupljanja

Crnogorska policija u 10 gradova protiv sedam lica podnijela 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja u organizaciji pokreta Odupri se.

Službenici Uprave policije su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima koja su održana u deset gradova Crne Gore u organizaciji grupe građana, protiv ukupno sedam lica podnijeli 11 zahtjeva za pokretanje prekšajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja.

"Službenici centara bezbjednosti Budva, Herceg Novi, Bijelo Polje i Pljevlja  i odjeljenja bezbjednosti Žabljak, Kotor, Tivat, Mojkovac, Kolašin i Šavnik su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima u pomenutim gradovima koje je organizovala grupa građana, a koja su se održala 13. i 14. aprila 2019. godine, nadležnim sudovima podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 33  Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.", saopšteno je iz Uprave policije.

Napominju da radnja prekršaja se sastoji u nepodnošenju pisane prijave za održavanje javnog okupljanja, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja, a u skladu sa članom 10 stav 1. Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.