Đukanović: Morao sam da povedem računa o zaštiti vlasititog dostojanstva
Đukanović

Đukanović: Morao sam da povedem računa o zaštiti vlasititog dostojanstva

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, rekao je da je tužbu protiv Vijesti podnio jer su prenijeli neistinu koju je prethodno demantovao.

Đukanović je kazao da je smatrao da mora da povede računa o zaštiti vlasititog dostojanstva i da su Vijesti aktivne u podnošenju tužbi protiv medijske konkurencije u Crnoj Gori.

“U ovom slučaju tužbu sam podnio jer su Vijesti prenijele neistinu koju sam prethodno demantovao i bez potreba da makar formalno pokušaju da provjere šta je stav druge strane u odnosu na optužbu koja se zbori”, rekao je Đukanović novinarima u Vili Garica, nakon dodjele nagrada Privredne komore.

Upitan da li misli da bi problemi nestali gašanjem Vijesti, Đukanović je odgovorio da nikad nije pomislio da treba zagovarati gašenje bilo kog medija.

“Ja sam personifikovao politiku koja je veoma posticala širenje mreže medija na medijskoj sceni Crne Gore i nije bilo tako davno kada smo imali samo jedan list i jednu televiziju. Sad im se ne zna broja”, rekao je Đukanović.

To je, kaže on, nastalo u “ovom vremenu u kojem smo mi predstavljali državnu politiku Crne Gore”.

“Ono oko čega ćemo se složiti je da u svakom segmentu našeg društva moramo pokušati da gradimo one profesionalne standarde koji će nas preporučiti za društvo razvijene zajednice. Nije profesionalni standard kad pod plaštom nezavisnog medija godinama vodite brutralnu prljavu političku kampanju”, kazao je on.

Nadam se, kaže on, da ste imali prilike da pročitate analize nezavisnih kuća koje se bave samo analizom medijske scene Crne Gore koju su to potkrijelili ciframa.

“Ako se ne varam u jednom mjesecu Vijesti su 16 tekstova dnevno objavljivali protiv mene, od toga više od 80 odsto isključivo sa negativnim sadržajem. Mislite li da je to normalno i profesionalno”, kazao je Đukanović.

On je rekao da nema danas nijednog društva koje nema problema.

“Mi ćemo dugo morati da radimo na eliminaciji naših problema i unaprjeđenju standarda u crnogorskom društvu, ali ne možemo to raditi što će neko sebi dati za pravo da on ne mari za profesionalne standarde nego da nepokolebljivo pod plaštom nezavisnog medija vodi političku kampanju. To nije standard i tako se ne doprinosi modernizaciji društva”, kazao je Đukanović.

On je kazao da ne razmišlja da se kandiduje za predsjednika partije i da nema tu vrstu ambicije.

“Te odluke su uvijek ne samo stvar indivudlanog razmišljanje nego u paprtiji kakva je DPS rezultat kolektivnog dijaloga i dogovora”, kazao je Đukanović.

Komentarišući sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom krajem ovog mjeseca u Berlinu, rekao je da ta inicijativa uliva dodatno ohrabrenje da EU neće posustati u namjeri da integriše zemlje Zapadnog Balkana.

“To će biti prilika za razgovor o nekim od najaktuelnijih pitanja. Vjerovatno će biti u fokusu pitanje pregovora Beograda i Prištine. Crna Gora o tome ima jasan stav”, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, to je prilika da razgovaraju generalno o pitanju evropske perspektive Zapadnog Balkana.

Izvor:Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.