Kolašin: Ukradenim vozilom pobjegao policijskoj patroli, uhapšen zbog 4 krivična djela
ilustracija

Kolašin: Ukradenim vozilom pobjegao policijskoj patroli, uhapšen zbog 4 krivična djela

Kolašinska policija je u cilju rasvijetljavanja događaja koji se odnosio na otuđena dva vozila, identifikovali i uhapsili B.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva krivična djela falsifikovanje isprave i krivično djelo prikrivanje.

Uprava policije je podsjetila da su njeni službenici  6. septembra prošle godine zaustavili vozilo marke „VW Polo“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.K. (31) iz Podgorice.

Prilikom ove kontrole pored policijske patrole su velikom brzinom iz pravca Mojkovca prošla dva pmv marke „VW Golf V“, od kojih je prvo imalo jednu podgoričku registarsku oznaku a drugo vozilo je imalo obje njemačke registarske oznake.

Policijski službenici su pokušali da zaustave ova dva vozila koja su se velikom brzinom udaljila u pravcu Podgorice.

"Preduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do saznanja je jedno od ova dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, prilikom koje se lice koje je njim upravljalo udaljilo sa lica mjesta sa nepoznatim licem koje je upravljalo vozilo marke „VW Polo“, a za koje je kasnije ustanovljeno da je to bio M.K. koji je prethodno kontrolisan od strane službenika policijske patrole. M.K. je kasnije, na povratku iz Podgorice, zaustavljen na mjestu saobraćajne nezgode i zadržan do dolaska službenika kriminalističke policije OB Kolašin. Drugo vozilo je ostavljeno u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od pmv marke „Zastava 101 Komfort“, čija je važnost registracije istekla 2014. godine.", podsjetili su iz policije.

Provjerama je ustanovljeno da su predmetna vozila nestala u Novom Pazaru 5. septembra 2018. godine.

Oba vozila su predmet krivičnog djela teška krađa na teritoriji Repubile Srbije, a na oba vozila su kasnije postavljene registarske oznake od drugih vozila.Po nalogu državnog tužioca M.K. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i za njega je tada određeno i zadržavanje do privoda nadležnom sudiiji za istragu.

"Danas su, nakon dobijenih vještačenja, policijski službenici OB Kolašin došli do sumnje da je B.B. upravljao vozilom marke „VW Golf V“ inostranih registarskih oznaka, navedenog datuma, u trenutku policijske kontrole. B.B. je danas lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio četiri krivična djela i to: KD sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dva KD falsifikovanje isprave i KD prikrivanje.", kaže se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.