Bajkovito carstvo lala će ove godine posjetiti više od milion osoba (FOTO)

Holandski Kojkenhof, smatra se najvećim vrtom tulipana (lala) na svijetu, a ove godine posjetioce dočekuje s temom "snaga cvijeća".

Smješten nedaleko od grada Lisse, Kojkenhof svake godine različitim konceptima privlači ne samo predstavnike poslovnog svijeta vrtlarstva nego i brojne fotografe, ali i druge ljubitelje cvijeća. Park je dobio ime po dvorcu Kojkenhof

Manifestacija zbog kratkog vijeka trajanja tulipana, bude otvoren od kraja marta do sredine petog mjeseca. Priprema dvorišta za tulipane traje mjesecima.

Fokus parka je na gotovo sedam miliona jedinki cvijeća, što omogućava brojnim kompanijama da predstave svoj živopisni katalog. Više stotina uzgajača ima priliku izložiti široku paletu cvijeća.

2019041923606313743706893Web

Foto:Anadolija 

Očekuje se da će ove godine park tulipana posjetiti više od milion osoba iz oko 100 zemalja. 

Prema zvaničnim podacima Kojkenhofa, oko 80 posto stranih turista dolazi iz Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Kine i Amerike. 

Kojkenhof je osnovan 1950. i tada ga je posjetilo 236.000 osoba. Oko 20 uzgajivača 1949. godine došlo je na ideju da organizuju manifestaciju u obliku izložbe cvijeća, što je bio signal za nastanak Kojkenhofa u vidu proljećnog parka.

Tekst i foto:Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.