Most “Moračica” biće spojen do septembra, a imaće i pješačke staze
Foto: Represent Communications Crna Gora

Najviši most na prostoru bivše Jugoslavije

Most “Moračica” biće spojen do septembra, a imaće i pješačke staze

Most "Moračica", najimpozantniji objekat na autoputu Bar-Boljare biće spojen do septembra, ako dozvole vremenski uslovi, kazao je glavni inženjer te sekcije Duško Rondović

On je novinarima koji su obišli gradilište kazao da na toj lokaciji stalno duva jak vjetar, ali da će s obje strane mosta biti postavljeni vjetrobrani.

Most će imati i pješačke staze, tako da će i pješaci moći da pređu 960 metara koliko je most dugačak.

Kako će izgledati šetnja na mostu koji je na najvišoj tački visok 180 metara, trebalo bi da bude jasno u drugoj polovini naredne godine, kada bi trebalo da bude završena gradnja prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa.

5710731622145216652997957669787825071456256n

Foto: Represent Communications Crna Gora 

Trenutno se radi na rasponskoj konstrukciji, kazao je Rondović novinarima, dodajući da su završene dvije trećine cijele konstrukcije. Na gradilištu mosta trenutno je angažovano oko 150 radnika, prenosi Investitor.

Most Moračica je jedan od najzahtevnijih objekata na trasi autoputa, a osim impozantne visine karakteristiše ga i ukupna širina od 23,4 metara.

Most će nositi pet stubova od kojih će najveći biti 161 metar. Raspon od dna korita Morače do kolozovne konstrukcije iznosiće više od 200 metara, što ga čini najvišim mostom na prostoru bivše Jugoslavije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.