Kina: Zatvorske kazne penzionisanim vojnicima koji su protestvovali zbog malih penzija
Ilustracija

Kina: Zatvorske kazne penzionisanim vojnicima koji su protestvovali zbog malih penzija

Sud u Kini proglasio je krivim i izrekao zatvorske kazne za 47 penzionisanih vojnika, koji su organizovali proteste zbog niskih primanja.

U kineskim pokrajinama Jiangsu i Šandong pokrenuti su sudski procesi protiv 47 penzionisanih vojnika, koji su prošle godine organizovali proteste kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog niskih penzija. 

Penzionisane vojnike sudovi su proglasili krivim za narušavanje javnog reda i mira radi privatnih interesa, a za to su im izrečene kazne i do šest godina zatvora. 

Vladajuća Komunisticka partija Kine (KPK) ima vrlo rigorozna pravila kada je riječ o javnim okupljanjima u zemlji. 

Penzionisani vojnici u Kini smatraju kako su im vrlo niske penzije i da je podrška države vrlo slaba. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.