Bečić: Kriza u Kotoru problem cijele opozicije
Aleksa Bečić

Smjena Jokića bila bi direktan udar na Sporazum o budućnosti

Bečić: Kriza u Kotoru problem cijele opozicije

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da kriza u Kotoru nije problem samo Demokrata i Socijaldemokratske partije (SDP) već cijele opozicije.

On je rekao da bi smjena kotorskog gradonačelnika Vladimira Jokića bila direktan udar na Sporazum o budućnosti i pozvao SDP da povuče inicijativu.

"Rješenje za novonastalu situaciju ponudili su odbornici aktuelne većine, a to je da SDP povuče inicijativu o razrješenju Vladimira Jokića do stvaranja uslova za slobodne i fer izbore, saglasno Sporazumu za budućnost. Ovdje se ne radi o bilateralnom problemu i rješenju, jer vlast u Kotoru nije vlast Demokrata i SDP-a, već cjelokupne opozicije sa državnog nivoa", rekao je Bečić u intervjuu Vijestima.

Ako, kako je rekao, uvedemo praksu da jedna partija može da kadruje drugoj to, smatra ona, "znači da otvaramo Pandorinu kutiju u opoziciji sa dalekosežnim političkim posljedicama na svim nivoima".

"Nijesam primijetio da bilo ko od opozicionih kolega i predstavnika GP 'Odupri se' ima dilemu oko toga da je rušenje Jokića direktan udar na Sporazum za budućnost i jedinstvo opozicije. Dakle, dobro smišljen trik, koji ne može i ne smije proći, jer ako to prođe u Kotoru, onda legitimišemo promjenu izborne volje na svim nivoima na kojima ove partije pobijede DPS", rekao je Bečić.

Komentarišući proteste, Bečić je rekao da su oni "veliki iskorak za crnogorsku političku scenu i snažno sredstvo demokratskog građanskog pritiska na vlast".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.