Vučić: Nudio sam Ivanoviću obezbjeđenje, ali je on odbio
Aleksandar Vučić

Vučić: Nudio sam Ivanoviću obezbjeđenje, ali je on odbio

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018, u dva navrata nudio "različite vrste" obezbjeđenja ali da je Ivanović te predloge odbio.

Vučić je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije rekao da je Ivanoviću predložio da neki od pripadnika Žandarmerije budu "skinuti" iz te jedinice i prebačeni na Kosovo kako bi ga obezbjeđivali, ali da je lider GI SDP to odbio navodeći da se ne osjeća lično ugroženim.

"Za to imam svjedoke u Ivanovićevoj najbližoj porodici", rekao je Vučić nakon prijema za Srbe se sjevera Kosova koji su pješice stigli u Beograd kako bi prisustvovali sjutrašnjem mitingu "Stop nasilju" u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je na konferenciji za novinare prikazao dokument sa pečatom "Tužilaštva Republike Kosova" koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svjedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP a u kojoj je navela da su Ivanovića "stalno pratile" srpske bezbjednosne službe.

"Zbog njenog svjedočenja su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić u pritvoru. Ili laže Rada Trajković, ili njihov specijalni tužilac Sulj Hodža, mada ne bih isključio ni da oboje lažu", kazao je Vučić.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.