Haradinaj:  Evropa dužna Kosovu liberalizaciju viza
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Evropa dužna Kosovu liberalizaciju viza

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je Evropa Kosovu dužna liberalizaciju viza i da će o tome govoriti na Samitu u Berlinu 29. aprila.

"Samit u Berlinu je dobra prilika da na zajedničkom stolu o Zapadnom Balkanu Kosovo ima evropsku perspektivu i za mene je izuzetno značajno da je Evropa dužna Kosovu liberalizaciju viza, za šta odluka nije donijeta. Na tom sastanku su Merkelova i Makron i, nadam se, da ću imati priliku da ih podsjetim na taj dug", kazao je Haradinaj.

On je kazao da ne vjeruje da će biti riječi o teritoriji na samitu koji organizuju njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron.

"Ne vjerujem da će tu (na Samitu) biti pregovora o teritoriji Kosova i Srbije niti o Zajednici opština sa srpskom većinom", kazao je Haradinaj.

On je često do sada optuživao visoku predstavnicu EU Federiku Mogerini da nije održala svoje obećanje da će nakon ispunjavanja svih kriterijuma Kosovo dobiti liberalizaciju viza, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.