Posmrtni ostaci Mire Marković kremirani u Moskvi (FOTO)
Foto: Tanjug/Alfa Moskva/BK televizija

Prisustvovao sin Marko Milošević

Posmrtni ostaci Mire Marković kremirani u Moskvi (FOTO)

Posmrtni ostaci Mirjane Mire Marković, udovice bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, kremirani su u Moskvi, objavila je BK televizija.

Kremaciji je prisustvovao sin Marko Milošević, a na oproštaju su s mnogo ljubavi i pijeteta govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsjednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

BK televizija podsjeća da je ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je spriječena da prisustvuje jer ne posjeduje putne isprave i ostala lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.

444

Foto: Tanjug/Alfa Moskva/BK televizija

Urnu će sjutra u Srbiju, kako se navodi, donijeti najbolji prijatelj Mire Marković, Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sletjeti u 19 časova redovnim letom iz Moskve.

On će predstavnicima Udruženja "Sloboda" predati urnu, koja će u petak uveče biti smještena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu.

BK televizija navodi da pepeo neće biti dijeljen na tri dijela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima.

555

Foto: Tanjug/Alfa Moskva/BK televizija

U subotu u 15 časova urna sa pepelom biće položena ispod lipe u dvorištu porodične kuće, u kojem počiva i Slobodan Milošević, a opelo će služiti sveštenstvo SPC Eparhije braničevske, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Mira Marković preminula je u nedjelju u 77. godini u Moskvi uslijed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.