Beograd: Profesor ošamario dvije učenice,a  potom učenik udario njega
Foto: Ilustracija

Negodovale zbog ocjena

Beograd: Profesor ošamario dvije učenice,a potom učenik udario njega

Profesor fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ošamario je danas tokom časa učenicu drugog razreda te gimnazije, prenosi TV Prva. Potom je udario i drugu.

Incident se dogodio naočigled drugih đaka, koji su odmah reagovali i pokušali da zaštite drugaricu. Kako prenosi TV Prva, jedan učenik udario je profesora.

Policija je bila na mjestu događaja, a u gimnaziju u Mirijevu došla je i hitna pomoć, da pregleda djevojčicu.

Sve je počelo, kako javlja TV Prva kada je udarena učenica negodovala zbog ocjene. Profesor joj je udario šamar, a potom i drugoj učenici koja je odmah ustala u odbranu drugarice. Nastao je opšti metež jer su reagovali i ostali đaci, pri čemu je jedan učenik, na kraju, udario pomenutog nastavnika.

U školu je pozvana policija, zasjedao je i Školski odbor, a kako javlja reporter TV Prve, svi su jako uznemireni.

Incident se dogodio tokom trećeg časa gdje su učenici nezadovoljni načinom ocjenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od profesora i koji su kriterijumi za ocjenjivanje.

"Profesor je objašnjavao kriterijume ocjenjivanja, a djevojčica se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar", kaže za Tanjug pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Kitanović kaže da su čuli vrisku djece u odjeljenju i da su ona i direktor škole odmah reagovali. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je ona ostala u učionici da smiri djake.

Škola je o svemu odmah obavjestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete.

Pozvana je i Hitna pomoć koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbudjenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavješteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario djevojčice podnio zahtjev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (clan 166. ZOSOV)", navode u Ministarstvu prosvete.

Izvor: Tanjug/Prva

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.