Zbog ulične prodaje droga podnijete krivične prekršajne prijave
Ilustracija

Zbog ulične prodaje droga podnijete krivične prekršajne prijave

Podgorička policija je u prethodnom periodu, protiv dva lica podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv 11 lica podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga. Takođe, službenici CB Bar su protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijavu zbog istog prekršaja.

"Službenici CB Podgorica su  sprovodeći aktivnosti u cilju suzbijanje ulične prodaje narkotika kod 13 lica starosti od 16 do 38 godina i tom prilikom pronašli i oduzeli ukupno 48 pvc pakovanja marihuane, jedno pvc pakovanje heroina, četiri pvc pakovanja kokaina, tri pvc pakovanja skanka i jedno pvc pakovanje amfetamina. Takođe, oduzet je džoint i epruveta kanabisa", saopšteno je iz Uprave policije.

O događajima je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv D.M. (16) i J.K. (20) podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv ostalih 11 lica policija je podnijela Zahtjeve za pokretranje prekršajnih postupaka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.

Nadalje, službenici CB Bar su, preduzimajući aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednsono interesantnih lica, kontrolom M.M. (38) iz Bosne i Hercegovine pronašli i oduzeli pvc pakovanje kokaina.

"Lice je predato službenicima Odsjeka za borbu protiv droga koji su protiv njega podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga", saopšteno je iz opolicije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.