Bivši predsjednik Perua presudio sebi kad je policija došla da ga uhapsi
Alan Garsija

Bivši predsjednik Perua presudio sebi kad je policija došla da ga uhapsi

Alan Garsija, bivši predsjednik Perua, preminuo je nakon što je sebi pucao u glavu kada je policija došla u njegovu kuću da ga uhapsi zbog slučaja podmićivanja.

Alan Garsija je prevezen u bolnicu u kritičnom stanju, a ljekari nisu uspjeli da ga spasu.

Njegovu smrt je potvrdio sadašnji predsjednik Perua Martin Viskara koji je na Tviteru naveo da je zaprepašćen zbog ubistva Garsije.

"Izražavam saučešće porodici i voljenima", dodao je Viskara. 

Peruanski ministar zdravlja ranije je novinarima rekao da je Garsija (69) u bolnicu primljen u veoma kritičnom stanju i da su njegove povrede bile veoma ozbiljne.

Dodao je da ga je medicinski tim tri puta oživljavao, prenosi CNN.

Alan Garsija je bio predsjednik Perua u dva navrata, od 1985. do 1990. i 2006. do 2011.

Optužen je da je od brazilske građevinske kompanije "Odebreht" uzimao mito kako bi im omogućio povoljne ugovore.

Ta brazilska kompanija je radila neke od najvećih projekata na svijetu, između ostalih za potrebe Olimpijade 2016. i Šampionata u fudbalu 2014.

Garsija je u novembru prošle godine zatražio azil od Urugvaja, ali je taj zahtjev odbijen. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.