Studenti roštiljali pa izazvali požar u šumi, kazna 13 miliona eura
Foto: Ilustracija

Studenti roštiljali pa izazvali požar u šumi, kazna 13 miliona eura

Dva studenta proglašeni su krivim za izazivanje šumskog požara u italijanskom regionu Komo i izrečena im je kazna od 13,5 miliona eura.

Mladići stari po 22 godine napravili su roštilj 30. decembra prošle godine u planinskoj šumi koja pripada jednom od njihovih djedova, a potom je izbio požar.

Veliki račun koji im je isporučen izračunali su lokalni zvaničnici po formuli koja se koristi za izračunavanje štete od požara, prenio je BBC

Jedan od studenata rekao je italijanskim medijima da su njih dvojica "žrtveni jarci" zbog požara koji ne može biti objašnjen.

Mladić je rekao listu "Stampa" da "duboko žali", ali da je bilo više izvora požara i da su on i njegov kolega "stvarne žrtve ove priče".

Tužilaštvo je tvrdilo da je istragom utvrđeno da je požar nastao na ovom imanju od žara iz roštilja, u kombinaciji sa veoma suvim uslovima.

Krivica je zajednički pripisana dvojici mladića i vlasniku imanja.

Požar je trajao nekoliko dana, a za to vrijeme uništeno je oko 1.000 hektara šume na planini Berlingera.

Saopšteno je da je šteta na oko 100 hektara nepovratna, penosi Srna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.