Pavićević:  Pozivam vlast da i protiv mene pokrene prekršajni postupak
Pavićević

Reagovanje povodom protesta u Zeti

Pavićević: Pozivam vlast da i protiv mene pokrene prekršajni postupak

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević reagovao je jutros na vijest da je Uprava policije pokrenula prekršajni postupak protiv protiv lidera Demokrata Alekse Bečića.

"Pokretanje prekršajnog postupka protiv Alekse Bečića povodom protestnog okupljanja u Zeti sredinom februara je očigledan signal da ova vlast želi da održava politički poredak u Crnoj Gori na ivici pluralizma, inicirajući stalne prijetnje kažnjavanjem političkih protivnika. Nema nikakve dileme ko stoji iza ovoga. Ovo je još jedan očigledni primjer odsustva svakog osjećaja ove vlasti za pluralizam i pravdu i pokušaj da se Crna Gora suštinski učvrsti kao vrsta jednopartijskog, pokvarenog sistema“, izjavio je Pavićević.

On je dodao da su pored Bečića organizatori protestnog okupljanja u Zeti bili i on i Miodrag Lekić i nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a. 

“Pozivam vlast da i protiv mene prvog, odmah nakon gospodina Bečića, pokrene prekršajni postupak“, poručio je Pavićević.

Pavićević je saopštio da je "ovo je još jedan primjer političkog procesa, a Aleksa Bečić je posebno na udaru zato što u nama vide najozbiljniju prijetnju koja ima potencijal da stvori kredibilnu alternativu lošoj vlast“.

On je dodao da je tog dana u Zeti crnogorski građanin reagovao na drastično narušavanje elementarnih principa pravde i pravičnosti koje je ogoljeno aferom ‘Koverta’. 

“Šta je sledeće što možemo očekivati od vlasti?” upitao je Pavićević i upozorio da se nada da vlast ne planira dalju radikalizaciju i hapšenje svakog građanina koji drugačije misli ili se pobuni protiv očigledne nepravde. 

„Mi smo reagovali kao slobodni građani, koji su u uslovima teških nepravdi u svojoj zajednici, poslednji čuvari i slobode i pravde i poretka“, istakao je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.